torstai 10. maaliskuuta 2016

After Dinner Drinkit

Nautitaan aterian jälkeen, makeita, kuohkeita ja usein runsasenergisiä.
Usein juoma otetaan myös jälkiruoan tilalle makeutensa takia.
Jaotellaan seuraavasti:
}Kermaa tai runsaasti likööriä tai molempia sisältävät cocktailit
}Flipit
}Egg nogit
}Frappéet
}Kahvi-, kaakao- ja teejuomat
}Zoomit

Kermaiset juomat sisältävät usein yhtä tai useampaa alkoholijuomaa ja likööriä
Esim. Brandy Alexander


Flippeihin käytetään kananmunaa ( usein vain keltuaista), joten ne on ravistettava voimakkaasti
Tavallisimpia flipeihin käytettäviä alkoholeja on sherry, madeira, calvados, viski ja konjakki
esim. cognac flip


Egg noggit ovat maidolla pidennettyjä flipejä, jotka voidaan nauttia kylminä tai kuumina
Tavallisimpia egg noggeihin käytettäviä alkoholijuomia ovat konjakki, rommi, viski tai portviini


Frappêet viittaavat pikemminkin tarjoilutapaan kuin drinkkiryhmään, ne ovat
jäämurskalla tarjottavia juomia, jotka tarjoillaan old fashioned -lasista. 
Jos frappêen tulee useampaa alkoholia, ne sekoitetaan ensin keskenään ja
 sitten kaadetaan jäämurskan sekaan.


Kaakaojuomat voivat olla kylmiä tai lämpimiä, kun taas kahvi- ja teejuomat tarjotaan yleensä aina lämpiminä
Kuumat juomat tarjotaan aina lämmitetyistä laseista
Monien lämpimien juomien makeuttajana toimii sokeriliemi
Makeuttamisen tarpeeseen vaikuttaa juomassa käytettävän alkoholin
makeus. Käytettävä alkoholi antaa usein myös nimensä juomalle, esim. irlantilainen viski (Irish Coffee) tai konjakki French Coffee
Jos käytetään likööriä, makeuttajaa ei yleensä lisätä lainkaan
Lisättävän kerman tulee olla löysäksi vatkattua, jotta se voidaan valuttaa lusikan avulla juoman pinnalle.
Esim. Irish Coffee


Zoomit sisältävät aina jotakin alkoholia, kermaa sekä hunajaa.
After dinner drinkeiksi sopivat myös cobblerit, smoothiet, jäätelöpaukut ja frozen drinkit.


valkoviinicobbler

Frozen Margarita



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti