- Yleensä kuivia tai vähän sokeria sisältäviä ja kylmiä
- Eivät saa olla liian pitkiä tai alkoholipitoisuudeltaan väkeviä
- Toimivat tunnelman laukaisijoina ja ruokahalun herättäjinä, voidaan jaotella aromaattisiin cocktaileihin ja keskipitkiin vähän sokeria sisältäviin aperitiiveihin
Aromaattiset
cocktailit
- Martinit
- Manhattanit
- Muut aromaattiset cocktailit
- Perusalkoholi yleensä gin tai vodka mutta myös toisia alkoholeja voi käyttää.
- Maun muuttajana toimii vermutti
3cl giniä
1cl kuivaa vermuttia
- cocktaillasi
- sekoitetaan
- koristeena oliivi
- Klassisen manhattanin perusalkoholi on bourbonviski, mutta myös muita alkoholeja voidaan käyttää.
- Maun muuttajina ovat vermutti ja angostura
Sweet
Manhattan
3 cl viskiä
1-2 cl punaista vermuttia
1-2 tippaa angostuura
•Cocktaillasi
•Sekoitetaan
•Koristeena
kirsikka
Muita aromaattisia cocktaileja ovat ne mitkä ei ole martineja tai
Keskipitkät,
vähän sokeria sisältävät
aperitiivit
- – Soodalla ja muilla miksereillä, esim. tonicilla ja ginger alella pidennetyt juomat
- Kuohuviinicocktailit
Kuohuviinicocktailit
Valmistetaan kuohuviinilasiin,
jonka pohjalle voidaan laittaa esim. likööriä, hedelmäpyreetä tai angosturalla
kostutettu sokeripala ja pidennetään kuohuviinillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti