torstai 10. maaliskuuta 2016

Before Dinner Drinks


  • Yleensä kuivia tai vähän sokeria sisältäviä ja kylmiä
  • Eivät saa olla liian pitkiä tai alkoholipitoisuudeltaan väkeviä
  • Toimivat tunnelman laukaisijoina ja ruokahalun herättäjinä, voidaan jaotella aromaattisiin cocktaileihin ja keskipitkiin vähän sokeria sisältäviin aperitiiveihin

Aromaattiset cocktailit

  • Martinit
  • Manhattanit
  • Muut aromaattiset cocktailit
Martinit



  • Perusalkoholi yleensä gin tai vodka mutta myös toisia alkoholeja voi käyttää.
  • Maun muuttajana toimii vermutti

 Dry martini
 3cl giniä 
 1cl kuivaa vermuttia
  •  cocktaillasi
  • sekoitetaan
  • koristeena oliivi
  Manhattanit
  •    Klassisen manhattanin perusalkoholi on bourbonviski, mutta myös muita alkoholeja voidaan käyttää. 
  •  Maun muuttajina ovat vermutti ja angostura 
Sweet Manhattan
3 cl viskiä
1-2 cl punaista vermuttia
1-2 tippaa angostuura
Cocktaillasi
Sekoitetaan
Koristeena kirsikka

Muita aromaattisia cocktaileja ovat ne mitkä ei ole martineja tai 
manhattaneja.

 Esimerkkinä negroni:




Keskipitkät, vähän sokeria sisältävät
aperitiivit 
  • –        Soodalla ja muilla miksereillä, esim. tonicilla ja ginger alella pidennetyt juomat
  •         Kuohuviinicocktailit
Kuohuviinicocktailit

Valmistetaan kuohuviinilasiin, jonka pohjalle voidaan laittaa esim. likööriä, hedelmäpyreetä tai angosturalla kostutettu sokeripala ja pidennetään kuohuviinillä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti